dinsdag 14 november 2017

Uitstap naar de Zoo!

Hoi, ik ben Aicha, ik ben 11 jaar.

Vandaag vertel ik over de trip naar de Antwerpse Zoo. In het begin viel er lichte regen maar dat was niet zo erg want we stapten eerst op bus 3 en dan op de trein. Maar het leek wel jaren te duren, ook al was het maar 50 min.. Toen we uitstapten, zagen we veel Chinese kunstwerkjes. Mooi, heel mooi! Maar daar ging het niet over, het ging natuurlijk over de dieren. Als eerste gingen we bij de apen. Die hebben niet allemaal een lange staart! Toen gingen we naar de beren. De beer was er nog niet. Dus zei de gids: Kom, we spelen een spel! Zelf vond ik het spel super. Het ging over de voortplanting bij beren. We kregen een kaart met een beer op. Mijn beer had bruine vlekjes.
Daarna kwam de echte beer tevoorschijn! Zelf vond ik het maar een kleintje.
Toen gingen we naar het aquarium. Gelukkig zat Nemo daar! En Dory ook! We zagen veel verschillende vissen. Maar het glas was zo dik dat je wat duizelig werd. Maar toch was het leuk.
Daarna gingen we naar de jaguar. Zelf zag ik hem niet, maar ik zag wel een jachtluipaard. Hij was prachtig! En toen zijn we naar mijn lievelingsdier gegaan: de giraf. Bij de giraffen zaten ook zebra's.
Ook heel mooi! Toen gingen we naar de olifanten.
Daarna mochten we ook wat vrij rondlopen. Dat was ook super! Maar helaas: hier zal ik afronden! Doei!

Aicha


Hallo, mijn naam is Zeynep. We zijn op 13 november naar de Zoo gegaan. We hebben eerst bus 3 genomen naar Gent-Dampoort. Daar namen we de trein. Het duurde minstens 50 minuten.
Toen we aangekomen waren in Antwerpen-Centraal zijn we direct naar de Zoo gegaan. Daar hebben we op de gids gewacht. Toen de gids kwam, zijn we naar de katachtigen gegaan. We hebben daar een tijger, een leeuw gezien. We bekeken ook al even de zeehonden.
We kregen een uurtje rondleiding en toen zijn we zonder de gids naar de andere dieren gaan kijken. We hebben de giraf, de zebra en de olifant gezien. Daarna zijn we naar Vriesland gegaan. Daar hebben we vele vissoorten gezien. Na het eten hebben we een zeeleeuwenshow bekeken. De zeeleeuw kon supergoede trucjes. Toen mochten we alleen in de Zoo rondwandelen. Om 14.30 moesten we terug samenkomen. Daarna zijn we vertrokken en namen de trein terug naar Gent. Het was een hele toffe dag!
 
 

 
 3 opmerkingen: