woensdag 13 december 2017

Koekjes bakken voor de Warmste Week

Vandaag maakten we samen met 1A koekjes. Die koekjes gaan we dan verkopen en de opbrengst zal gaan naar het goede doel! Wij kozen met de school voor 'Uilenspel'. Dat is een organisatie die onder andere in de buurt van onze school ondersteuning biedt aan kinderen uit de derde kleuterklas, het eerste en het tweede leerjaar.

Het deeg was op voorhand klaargemaakt, want dat moest een hele nacht koelen.
Het deeg werd door enkele kinderen uitgerold en dan mochten we allemaal met een deegvormpje rondjes uit het deeg steken.
Niet altijd even gemakkelijk, je moest goed kijken dat de vormpjes elkaar niet overlapten. Soms moesten we eens opnieuw beginnen.


Nadien gingen de koekjes in de oven. We moesten even wachten, want de juffen kregen even te maken met een technisch defect. Na wat zoeken, werden alle koekjes gebakken!
Ondertussen speelden we gezelschapspelletjes met de kinderen van het eerste. Er werd mooi samengewerkt, uitgelegd, ondersteunt,... Alweer een dikke duim! 


Een ander groepje had inmiddels al glazuur gemaakt. Alles nauwkeurig afgewogen, zodanig dat het de juiste dikte werd. We stonden versteld bij het feit dat er maar heel weinig water bij de hoeveelheid suiker moest. Het leek een beetje op 
slijm!
Nadat de koekjes afgekoeld waren, kwam wat prutswerk. Glazuur op de koekjes! Als er wat teveel werd opgedaan, dan stroomde het er na een tijdje langs alle kanten af... Mmmm, de juffen hadden nu niet bepaald voor het makkelijkste koekje gekozen.
Nadien spoten we met de spuitzak oogjes en een wortel (glazuur met kleurstof)  op de koekjes!


Wat een leuke sneeuwpopjes! 


En dan was er nog tijd voor de afwas! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten